Ugrás a tartalomra

Semjén Zsolt: Csak akkor tudunk megmaradni magyarnak, hogyha minden nemzetrész megmarad

2020.05.17
13:43
Forrás
Pannon RTV
Magyarország miniszterelnök-helyettese is üzenet a Nemzeti Összetartozás Napja és Trianon 100. évfordulója alkalmából meghirdetett felhívás kapcsán.

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is üzent a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság „Milyen jó, hogy itt vagyunk” felhívása kapcsán, amelyet június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében hirdettek. A fiataloknak szóló videópályázat célja a trianoni békediktátum századik évfordulójáról való megemlékezés. A felhívás kapcsán Semjén Zsolt azt üzente, azért akarunk megmaradni magyarnak, mert egy fantasztikus nyelv, egy heroikus történelem és egy egyedülálló kultúra örökösei vagyunk.

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Magyarország: „Csak akkor tudunk megmaradni magyarnak, hogyha minden nemzetrész megmarad. Mert ha eltűnne az erdélyi vagy a felvidéki magyarság, akkor az egyetemes magyarság csonkulna meg. Ezért tehát, hogy megmaradhassunk magyarnak, minden nemzetrésznek meg kell maradni, és így tudjuk megőrizni azt a csodálatos értékgazdagságot, amit magyarságnak nevezünk, magunknak, és ajándékként fölmutatni az egyetemes emberiségnek. Ez a mi küldetésünk.”

Semjén Zsolt
nemzeti összetartozás napja
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.