Ugrás a tartalomra

Sikertörténet az elmúlt 12 év nemzetpolitikája

2022.04.29
17:26
2022.04.29
17:39
Forrás
Pannon RTV
2010-ben a semmiből építettük fel a nemzetpolitikát - fogalmazott Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes Budapesten a Várkert Bazárban a Cselekvő nemzet - az újraegyesítés erőforrásai 2010-2022 című könyv bemutatóján.

A kiadvány ötezer példányban készült el és felöleli az elmúlt tizenkét évet nemzetpolitikai szempontból.

2010-ben az akkori magyar kormány Semjén Zsolt magyar miniszerelnök-helyettes szerint kegyelmi helyzetben volt, a semmiből építettek nemzetpolitikát. Emlékeztetett a 2004-es népszavazásra is, amelyet politikai szőnyegbombázásként értékelte. Szerinte a semmiből indult el az elmúlt 12 év nemzetpolitikája és ért el sikereket.

„Ennek megvalósításához négy pillér szükséges a nemzetpolitikában: az identitásmegőrzés, főleg az oktatás, de az élet minden területén, a másik a honosítás, a nemzet közjogi egyesítése, zárójelben megjegyzem, a szavazati jog az, amivel a külhoni magyarság ki tudja erőből is biztosítani magának a szerzett jogait, mert a szavazati jogával nyomásgyakorlásra képes a mindenkori kormánnyal szemben. A harmadik a gazdaságfejlesztés, a negyedik pedig a külhoni magyar pártok támogatása.”

Semjén a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatban elmondta, a magyar kormány programjának köszönhetően minden Vajdaságba fektetett egy forint további egy forint növekedést generált helyben, Magyarországon pedig 50 fillért. Kitért arra is, hogy az uniós és a nemzeti törvények tiszteletben tartása mellett a magyar kormány továbbra is támogatja a Kárpát-medencei magyar pártokat. Nemzeti érdeknek nevezte, hogy ezek a pártok részt vegyenek a döntéshozatalban az adott országban.

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár a határon túli szervezetekkel ápolt kapcsolatokról beszélt.

„A célokat közösen fogalmaztuk meg a határon túli magyarság vezetőivel, közösségeivel, a történelmi egyházakkal, és ezen célokat pedig közösen hajtottuk végre. Erre jött is a válasz, egyértelmű választ adtak a külhoni magyarok. Ők arra szavaztak, hogy a nemzeti kormány folytassa a tevékenységét és Orbán Viktor miniszterelnök vezesse az országot.”

A bemutatott Cselekvő nemzet - az újraegyesítés erőforrásai 2010-2022 című könyv több mint 120 oldalon részletezi a nemzetpolitika 12 évét. Potápi arról is beszélt, hogy ha csak egy oldalt kapna minden felújított óvoda, templom vagy támogatott egyetem, akkor 8000 oldalnyi eredményt tudna felmutatni a magyar kormány.

Semjén Zsolt
nemzetpolitika

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.