Ugrás a tartalomra

Siniša Mali: A képviselők valószínűleg elfogadják a svájci frank-hitelesekre vonatkozó törvényjavaslatot

2019.04.23
14:45
2019.04.23
14:50
Forrás
Szerbiai RTV
Csütörtökön a köztársasági parlamenti képviselők elé kerülhet a svájci frank hitelesek megsegítését célzó lex specialis elnevezésű javaslat, a képviselők pedig várhatóan elfogadják azt.

A szerb pénzügyminiszter szerint ezzel egy régóta húzódó, komoly probléma oldódhat meg. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a tervezet értelmében a hitelesek tartozásának 38 százalékát leírják, 15 százalékban az állam, 23 százalékban a bankok terhére. A kölcsön maradék részét euróba váltják. A szerbiai svájci frankhitelesek adóssága jelenleg 540 millió eurót tesz ki. Az adatok szerint 16.800 személy problémája oldódhat meg.

Siniša Mali

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.