Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic/nr

Slavica Đukić Dejanović: Szerbia folytatja a születések ösztönzését

2019.01.01
12:52
2019.01.01
15:52
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Szerbia folytatja a születések ösztönzését 2019-ben is - nyilatkozta a népesedéspolitikával megbízott miniszter, amikor meglátogatta az újév napján, a belgrádi szülészeteken napvilágot látott babákat.

Đukić Dejanović azt mondta, örömmel tölti el, hogy az újszülöttek valamennyien egészségesek, a kismamák pedig boldogok.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős miniszter, Szerbia: „Szerbiában a szülőkre úgy tekintünk, mint dolgozó emberre, aki pénzt keres, aki eltartja családját, a gyermekeit és önmagát is. Úgy gondolom, hogy a szülői kötelezettség összehangolását a munkafeladatokkal a munkaadóval való megegyezés alapján magasabb szintre kell emelni. Erre vannak szép példák a gyakorlatban nálunk, de nincs belőlük elég, ezért úgy tartjuk, hogy a szociálisan felelős cégeknek bizonyos előnyöket kell élvezniük az állam részéről, például azzal, hogy az ő termékük az állam és a munkaadó közös gondját képezze, akár bizonyos támogatásokkal, stimulációkkal, és ezen sokkal többet fogunk dolgozni az idén.”

Slavica Djukic Dejanovic
népesedéspolitika

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.