Ugrás a tartalomra

Slavica Đukić Dejanović: Szerbia folytatja a születések ösztönzését

2019.01.01
12:52
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Szerbia folytatja a születések ösztönzését 2019-ben is - nyilatkozta a népesedéspolitikával megbízott miniszter, amikor meglátogatta az újév napján, a belgrádi szülészeteken napvilágot látott babákat.

Đukić Dejanović azt mondta, örömmel tölti el, hogy az újszülöttek valamennyien egészségesek, a kismamák pedig boldogok.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős miniszter, Szerbia: „Szerbiában a szülőkre úgy tekintünk, mint dolgozó emberre, aki pénzt keres, aki eltartja családját, a gyermekeit és önmagát is. Úgy gondolom, hogy a szülői kötelezettség összehangolását a munkafeladatokkal a munkaadóval való megegyezés alapján magasabb szintre kell emelni. Erre vannak szép példák a gyakorlatban nálunk, de nincs belőlük elég, ezért úgy tartjuk, hogy a szociálisan felelős cégeknek bizonyos előnyöket kell élvezniük az állam részéről, például azzal, hogy az ő termékük az állam és a munkaadó közös gondját képezze, akár bizonyos támogatásokkal, stimulációkkal, és ezen sokkal többet fogunk dolgozni az idén.”

Slavica Djukic Dejanovic
népesedéspolitika

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.