Ugrás a tartalomra

Slijepčević: Nem csorbítja a kisebbségek jogait az Alkotmánybíróság döntése

2012.07.25
11:54
Nem csökken a kisebbségek nyelvhasználati joga azzal, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte Vajdaság hatásköri törvényének bizonyos rendelkezéseit – nyilatkozta Dragiša Slijepčević, az Alkotmánybíróság elnöke
Nem csökken a kisebbségek nyelvhasználati joga azzal, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte Vajdaság hatásköri törvényének bizonyos rendelkezéseit – nyilatkozta Dragiša Slijepčević, az Alkotmánybíróság elnöke. Erről a kérdésről a helyi önkormányzatok döntenek, vagyis a községek és városok határoznak arról, mely nyelvek és írásmódok lesznek hivatalos használatban a területükön. Amikor az Alkotmánybíróság határozott, nem a Vajdaságban élő kisebbségek jogainak tartalmát vizsgálták, hanem hogy ezen jogok biztosításáról az Alkotmány hogyan rendelkezik – mondta Dragiša Slijepčević Nikovic Oszkár belgrádi magyar nagykövetet tájékoztatva. Slijepčević hangsúlyozta: az Alkotmánybíróság a kisebbségi nyelvek és írásmod használatáról szóló rendelkezést minősítette alkotmányellenesnek, mert ezen jogok biztosítása a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik, és nem a tartományhoz vagy a köztársasághoz. (Blic)
Dragisa Slijepcevic
Nikovic Oszkár
kisebbségi jogok

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.