Ugrás a tartalomra
magyar állampolgárság
Pannon RTV

Sokan regisztrálnak Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán

2018-01-12
12:15
2018-01-12
19:25
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is kérhetik a magyarországi választási névjegyzékbe való felvételüket azok a külhoni magyar állampolgárok, akik még nem tették ezt meg.

Regisztrálhatnak elektronikus úton, elküldhetik postán, de személyesen is kérhetik Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán. A magyarországi általános országgyűlési választások időpontját Áder János, magyar köztársasági elnök tegnap tűzte ki, április 8-ra.

A gunarasi Lajkó Miklós feleségével és gyerekeivel érkezett péntek reggel Magyarország Szabadkai Főkonzulátusára.

Az egymilliomodik honosított külhoni magyar állampolgár is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a magyarországi általános országgyűlési választásokon. Lajkó Miklós: „Fontosnak tartom, hogy viszonozzuk a magyar állam támogatását, és ezúton szeretném megkérni a többi magyar állampolgárt is, hogy járuljanak a szavazáshoz.”

magyar állampolgárság, Szabadka, főkonzulátus

A voksolást azonban nem csak Lajkóék tartják fontosnak. Több vajdasági magyar is szívügyének tartja, hogy éljen állampolgári jogával. Garai Attila: „Most regisztráltam. Nagyon fontos, hogy a szavazáson mindenki részt vegyen, akinek megvan a honosítása.”

Galusz János: „Részt veszek a választáson. Érdekel az unokámnak a jövője, és magyarnak tartom magamat.”

Faragó Vera: „Nagyon örülök, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Nem is tudom kifejezni, hogy mennyire örülök ennek, és biztosan kimegyek a választásra.

Az idei magyarországi országgyűlési választáson, ahogyan a 2014-es parlamenti választáson, a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is szavazhatnak. Annak, aki eddig még nem regisztrált, március 24-ig kell felvetetnie magát a központi névjegyzékbe a magyarországi Nemzeti Választási Irodánál. Ezt megtehetik elektronikus úton, elküldhetik postán, vagy akár személyesen is lehet kérni a konzulátus munkatársainál.

Magyarország
választás
Szabadka
főkonzulátus
regisztrálás
Lajkó Miklós

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.