Ugrás a tartalomra

Solberg: A stabilitás jobb életkörülményeket hoz

2018.07.03
00:08
2024.03.19
08:40
Forrás
Magyar Szó
Erna Solberg norvég kormányfő az Ana Brnabićtyal tartott közös sajtótájékoztatón focilabdát ajándékozott a szerb miniszterelnöknek, amelyen a fenntartható fejlődés céljai vannak megfogalmazva.

Norvégia ugyan nem tagja az Európai Uniónak, de a következő időszakban is támogatja Szerbiát a társulási folyamatokban, illetve a reformok megvalósításában – hangzott el hétfőn Ana Brnabić szerb és Erna Solberg norvég kormányfő belgrádi találkozóján. Solberg kiemelte, Norvégia számára legfontosabb a Nyugat-Balkán stabilitásának megőrzése, s ebben Szerbia kulcsfontosságú szerepet játszik.

Brnabić rámutatott, Szerbia Norvégiára fontos partnerként tekint, hiszen ez az ország példa arra, hogyan lehet jó együttműködést kialakítani a szomszédos országokkal a viharos történelmi múlt ellenére.

Koszovó kapcsán Solberg kiemelte, a fenntartható megoldás jobb életkörülményeket hoz majd Szerbia és Koszovó számára is. Ennek apropóján Erna Solberg az Ana Brnabićtyal tartott közös sajtótájékoztatón focilabdát ajándékozott a szerb kormányfőnek, amelyen a fenntartható fejlődés céljai vannak megfogalmazva.

Solberg
Brnabić
Szerbia
Norvégia

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.