Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV

Soltész: A Kárpát-medencében élő nemzetek megmaradását csak az összefogás szolgálhatja

2019-11-17
20:15
Forrás
MTI
A Kárpát-medencében élő nemzetek megmaradását csak az összefogás szolgálhatja - jelentette ki Soltész Miklós, magyar egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a felvidéki Csúzon.

A helyi római katolikus templom megújított plébániájának átadóján elmondta, a Kárpát-medencében, itteni ezeréves történelmünkben sok nép élt együtt, és ezalatt, amikor baj volt, az mindig kívülről jött, de amikor össze tudtunk fogni, akkor mindig jól alakultak a dolgok. Leszögezte, az a feladatunk, hogy megmaradjunk saját nemzetiségünkben, kereszténységükben pedig fogjunk össze.

Soltész Miklós

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.