Ugrás a tartalomra

Soltész: A magyar kormány segíti a magyarországi szerb közösségeket

2019.10.11
12:17
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Közösen segítjük Szerbia európai uniós csatlakozását is - jelentette ki Soltész Miklós.

A magyar kormány minden segítséget megad a magyarországi szerb közösségnek céljai megvalósításához - mondta a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A magyarországi szerb közösség nagy felelőssége és kötelessége az összefogás, továbbá, hogy a magyar kormánnyal közösen segítse Szerbia európai uniós csatlakozását - fejtette ki az államtitkár, rámutatva arra is, rég nem volt ilyen jó Magyarország és Szerbia viszonya, mint most.

A magyarországi szerb oktatási és kulturális helyzetről szólva elmondta, nemcsak, hogy megmentették a battonyai szerb iskolát, hanem az már "szépen fejlődik", úgy, mint a lórévi, vagy a fővárosi szerb oktatási intézmény. Szegeden egy iskolai központ épül, amely nemcsak a magyarországi, hanem az anyaországi és a bosznia-hercegovinai szerbek csúcsintézménye is lehet - jegyezte meg.

Soltész Miklós

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.