Ugrás a tartalomra

Soltész: nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése

2020.07.08
17:51
2020.07.09
07:06
Forrás
MTI
Nagy felelősségünk az élet minden területén a szerb-magyar barátság elmélyítése - mondta a magyar államtitkár Gárdonyban, ahol a Palicsi Vitorlás Klub magyar és szerb sportolóinak tábora zajlik.

Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy sosem látott kiváló kapcsolat alakult ki a szerb és a magyar nemzet között, mert mindkét ország "félre tudta tenni a történelmi múltat, a sérelmeket és fájdalmakat".

Úgy vélte, a Palicsról érkezett gyerekek is érezhetik a tábor során, hogy magyarnak és szerbnek nemcsak most, hanem évszázadok múlva is jó barátságban, közösen kell együtt élnie. Ennek pici szelete a sportbarátság, amihez az edzőtábor is hozzájárul - fűzte hozzá.

Kikity Andrea, a Palicsi Vitorlás Klub tagja elmondta, tizennyolc gyerekkel érkeztek Szerbiából, közülük öten belgrádiak, a többiek a palicsi klub igazolt versenyzői.

Soltész Miklós
szerb-magyar
Barátság
Gárdony
Palicsi Vitorlás Klub
vitorlástábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.