Ugrás a tartalomra

Sorra nyíltak meg a szavazókörök Magyarország külképviseletein

2019.05.26
08:51
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Magyarország nagykövetségein és főkonzulátusain azok adhatják le voksukat, akik május 17-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe.

Sorra nyíltak meg a Magyarországgal egy időzónában lévő külképviseleteken a szavazókörök: Svédországban, Norvégiában, Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Németországban, Franciaországban, Svájcban, Olaszországban, Máltán, Spanyolországban, Lengyelországban és Csehországban.

Az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt már szombaton szavaztak.

Az első szavazókör Új-Zélandon nyílt meg, majd folyamatosan nyíltak az ausztráliai, az ázsiai majd a kelet- és észak-európai szavazókörök is. Szintén a magyarországi szavazókörökkel egy időben nyílt meg a külképviseleti szavazókör a Magyarországgal szomszédos országokban is, Szlovákiában, Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, valamint Szerbiában Belgrádban és Szabadkán.

Magyarország nagykövetségein és főkonzulátusain azok adhatják le voksukat, akik május 17-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe.

szavazókörök
külképviselet

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.