Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Stabilabb kapcsolatok Amerika és Oroszország között

2021.06.16
18:11
2021.06.16
19:22
Forrás
CNN
A Joe Biden amerikai elnökkel folytatott beszélgetés meglehetősen konstruktív volt – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután találkozott az USA első emberével Genfben.

A felek több órán át tárgyaltak. Az orosz elnök sajtótájékoztatóján elmondta: mindkét fél megpróbálta megérteni a másik álláspontját. Megegyeztek abban, hogy a Moszkvából és Washingtonból kölcsönösen kiutasított diplomatákat visszaengedik állomáshelyükre. Kiberbiztonsági kérdésekről Oroszország a közeljövőben részletesebben is hajlandó tárgyalni. Ukrajna NATO-csatlakozása is szóba került, de ebben a kérdésben nem sok fejleményre jutottak. Putyin elmondta, hogy Washington és Moszkva az új fegyverzetkorlátozási szerződés lehetséges kiterjesztéséről is tárgyalni fog. Putyin pozitívan beszélt Joe Bidenről, ugyanakkor egyértelművé tette: kettejük között nem lehet baráti kapcsolatról beszélni, mivel mindketten a saját országuk érdekeit védik. A tárgyalást olyan légkörben folytatták, hogy eredményeket lehessen elérni.

Vlagyimir Putyin
Joe Biden
Oroszország
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.