Ugrás a tartalomra

Stefanović: Az erőszak nem vezet semmi jóra

2018.12.17
13:08
2018.12.17
18:24
Forrás
Szerbiai RTV
Az erőszak nem vezet semmi jóra - jelentette ki Nebojša Stefanović az önkormányzati választásokon történt incidensekre reagálva.

Az erőszakot és a gőgösséget csak elítélni tudom, a lučani rendőrségen tartózkodók valamennyien ki voltak téve egy csoport lincselésének, akik betörtek az állomásra - tette hozzá a belügyminiszter.

Nebojša Stefanović belügyminiszter elmondása szerint 19 óra környékén éppen L. Đ.-t hallgatták ki egy újságíró megtámadása kapcsán, amikor Boško Obradović, a Dveri vezetője berontott a lučani rendőrállomásra, és fenyegetőzni kezdett. Őt követte egy csoport, akik szintén vadul viselkedtek. A Belügyminisztérium titkára, Dijana Hrkalović Stefanović kérésére Lučaniban, a rendőrállomáson tartózkodott, ahol a berontó csoport szidalmazni kezdte. Ez újabb példája a nők és az újságírók elleni erőszaknak, valamint az első eset, hogy a rendőrségi hivatalnokokat is megtámadják, illetve megfenyegetik - mondta a belügyminiszter. Az elkövetőket mindezek ellenére nem tartották bent. Stefanović köszönetet mondott a Belügyminisztérium munkatársainak, hogy a törvénnyel összhangban, felelősségteljesen viselkedtek: „Szeretnék köszönetet mondani a rendőrségi hivatalnokoknak és a saját munkatársaimnak a minisztériumból, hogy megőrizték a hidegvérüket, azoknak, akik jól reagáltak, akik profik maradtak és mindenre választ adtak, még ebben a nagyon nehéz helyzetben is, amikor körül voltak véve egy olyan csoporttal, akik minden bizonnyal azért érkeztek, hogy meglincseljék őket.”

Ezt követően Stefanović felhívta Aleksandar Vučićot, hogy közbe kellene avatkozni. Az államfő azonban arra kérte, amíg fizikai erőszak nem történik, hagyják őket ordítozni, vagy amit csak akarnak. A belügyminiszternek ekkor fordult meg a fejében, hogy lemond tisztségéről.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elég nehezen viselte ezt a helyzetet. De az ideérkezésem előtt nem szerettem volna erről beszélni, mivel ő akkor távozik majd a pártban és az államban betöltött pozíciójáról, amikor én, úgyhogy nincs is miről a továbbiakban beszélni.”

Stefanović megerősítette, beszélt Vučićtyal, majd hozzátette, azoknak felel, akik megválasztották, közülük is elsősorban annak, aki szavai szerint a leginkább bízik a képességeiben, Szerbia államfőjének.

Nebojša Stefanović

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű