Ugrás a tartalomra

Stefanović: Biztonsági okokból vannak rendőrök a parlamentben

2019.04.13
17:34
2019.04.13
18:29
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
Kizárólag biztonsági okokból tartózkodnak a rendőrök a Köztársasági Parlament épületében, Belgrádban – jelentette ki Nebojša Stefanović.

A szerb belügyminiszterben felvetődött a kérdés, hogy ez egyáltalán kit zavar, hiszen évtizedek óta végzik ezt a feladatukat. A rendőrség a parlament főtitkárának engedélyével tartózkodik az épületben, céljuk, hogy megvédjék a képviselőket és az alkalmazottakat, és hogy megakadályozzák, hogy megismétlődjön az az eset, amikor évekkel ezelőtt felgyújtották az parlamentet. Hangsúlyozta:

„Természetesen nagyon fontos, hogy bebizonyítsuk azt, hogy teljesen valótlanságot állítanak egyes köztársasági parlamenti képviselők, akik azt mondják, hogy a rendőrök korlátozzák ott valakik mozgását. Végeredményben önök is láthatták, ahogy a parlament épületében közlekedtek ezek a képviselők, és közben bármit filmezhettek. Senki sem tartóztatta fel őket, senki sem akadályozta őket, még csak nem is kérdeztek tőlük semmit. Tehát a köztársasági parlamenti képviselők, akárcsak az alkalmazottak, teljesen szabadon mozoghatnak. Végezhetik a feladataikat, sajtótájékozót tarthatnak, megjelenhetnek a lakosok előtt, bent lehetnek az irodájukban. Azt tehetnek, amit csak akarnak. Egyedül, amit nem tehetnek, az az, hogy nem gyújthatnak fel semmit, nem csinálhatnak semmit erőszakkal, és a rendőrség senkinek sem fogja megengedni, hogy behatoljon a parlament épületébe, hogy felgyújtsa, hogy törjön-zúzzon bent, hogy bármilyen erőszakos cselekedettel a lakosok vagyonában kárt tegyen, vagy a képviselők életét veszélyeztetve megpróbáljanak valamilyen politikai célt elérni.”

Nebojša Stefanović
rendőrök
Belgrád

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű