Ugrás a tartalomra

Stefanović: Bonyolódik a helyzet politikai és biztonsági szempontból is

2021.02.08
15:39
2021.02.08
17:53
Forrás
Szerbiai RTV
A Nemzetbiztonsági Tanács ülését követően nyilatkozott a szerb védelmi miniszter.

Ma tartották a szerbiai Nemzetbiztonsági Tanács ülését Belgrádban. Az értekezleten külön kitértek Koszovóra, ahol az aktuális helyzet egyre bonyolultabb - mondta az ülést követően Nebojša Stefanović. Hozzátette, a KFOR-ral együttműködve szeretnék megőrizni a szerb lakosság stabilitását és védelmét Koszovóban. Szerbia komoly partner, és semmilyen üldözést, kitelepítést vagy bűncselekményt a koszovói szerb lakossággal szemben nem fog megengedni - magyarázta a szerb védelmi miniszter. Az illetékesek arról is beszéltek, hogy a rendőrség és a katonaság területén szükség van további beruházásokra.

Stefanović hozzátette, folytatódik a szervezett bűnözés elleni küzdelem is Szerbiában. „Ezek az akciók, amelyeket most láttak, folytatódnak vagy úgy is hívhatjuk, hogy új akciókként zajlanak tovább. Nemcsak ez az egy szervezett bűnözői csoport ellen, természetesen ellenük is, hanem más szervezett bűnözői csoportok ellen is, amelyek Szerbia területén működnek. Az állam határozottan, erőteljesen megmutatja, hogy ellen tud állni a szervezett bűnözés bármilyen formájának, és természetesen büntetni fogja azokat az állami dolgozókat, akik ezekkel a bűnözőkkel együttműködtek, segítettek nekik, vagy bármilyen módon információkat szolgáltattak, segítették munkájukat és bizonyos bűncselekmények elkövetését.”

Nebojša Stefanović
nemzetbiztonsági tanács

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.