Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tóth Lívia

Stefanović: Küzdünk azért, hogy Koszovó ne lehessen az Interpol tagja

2019.10.11
12:07
2019.11.27
12:36
Forrás
Szerbiai RTV
Az október közepén, Chilében tartandó Interpol közgyűlésen újra napirendre kerül Koszovó csatlakozásának kérdése.

Nehéz küzdelem vár ránk annak érdekében, hogy Koszovó ne lépjen be az Interpolba - jelentette ki Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. Hozzátette, a szervezethez való csatlakozásnak két feltétele van. Az ország tagja kell, hogy legyen az Egyesült Nemzetek Szervezetének vagy megfigyelő pozíciót kell betöltenie. Ezen feltételeknek Koszovó nem tesz eleget - emelte ki.

Az október közepén, Chilében tartandó Interpol közgyűlésen újra napirendre kerül Koszovó csatlakozásának kérdése. „A csapatunk egy része már Chilében van, pár nap múlva én is csatlakozom hozzájuk. Tárgyalni fogunk, már megbeszéltük az ott tartózkodó küldöttségek nagy részével azt, hogy asztalhoz ülünk. Ez egy utolsó erőfeszítés, amit megtehetünk. Habár tudom, hogy nehéz lesz a helyzet és nem lesz egyértelmű a szavazás napjáig, hiszem, hogy a partnereinkkel való tárgyalások során meg tudjuk magyarázni, hogy Szerbia helyzete kifogástalan és tiszta” - hangsúlyozta a szerb belügyminiszter.

Nebojša Stefanović
Interpol
belügyminiszter

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.