Ugrás a tartalomra

Stefanović: Mindenki örül, hogy az eltűnt újságíró ép és egészséges

2018.06.17
11:07
2024.03.19
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Mindenki örül annak, hogy Stefan Cvetković épen és egészségesen került elő - mondta a szerb belügyminiszter a Szerbiai RTV reggeli műsorában.

Nebojša Stefanović hozzátette, a fehértemplomi újságíró vallomást tett, amit továbbítottak az ügyésznek, és a követező lépéseket az ügyészségnek kell megtennie. Mint ismeretes, Aleksandar Vučić pénteken jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy megtalálták a szerda este eltűnt újságírót. Eltűnésével kapcsolatban sok minden nem volt világos, és több gyanús részlet is felmerült. A belügyminiszter szerint a hazugságvizsgáló több esetben jelezte, hogy Cvetković kijelentései pontatlanok. Az újságíró egyebek mellett azt állította, hogy kivonszolták az autóból, de ez nem logikus - hangsúlyozta Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Mindenekelőtt, ha emlékeznek, az egyik legfontosabb tényező az óra volt, amelyet a jármű előtt találtak meg. Az órán megvizsgáltuk az összes nyomot és mintát, a DNS-t, az ujjlenyomatokat. Csak Stefan ujjlenyomatait és DNS-mintáit találták meg rajta. Emellett a szemtanúk, akik a helyszínen voltak, amikor beszéltek és tanúskodtak a történtekről, elmondták, hogy a helyszínen hallották, ahogyan teljesen normálisan beszélgetett. A beszélgetés egy ideig tartott, majd abbamaradt.”

Nebojša Stefanović
belügyminiszter

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.