Ugrás a tartalomra

Stefanović: mindig a törvénnyel összhangban végeztem a munkámat

2021.05.19
11:09
2021.05.19
16:43
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vettem részt olyan tevékenységekben, amelyek veszélyeztették volna Aleksandar Vučić szerb elnök személyének vagy családjának a biztonságát - mondta Nebojša Stefanović.

A szerb védelmi miniszter hozzátette, karrierje során a törvénnyel összhangban dolgozott, és nem tartozik azok közé, akik minden áron valamilyen funkciót szeretnének maguknak. Stefanović arra az újságírói kérdésre, hogy miután a Szerb Haladó Párt több városi bizottsága is a leváltását követelte, úgy véli-e, hogy le kell mondania a SZHP belgrádi városi bizottsági elnöki és más közfunkcióiról azt válaszolta, hogy erről a kérdésről Aleksandar Vučić elnökkel fog beszélni. Mint mondta, bármiféle döntés meghozatala előtt a párton belül, és elsősorban az elnökkel fognak konzultálni, és amint megszületik a döntés, értesíteni fogják a nyilvánosságot. Az én feladatom a katonaság erősítése, a védelmi minisztérium fejlődése, valamint az, hogy a munkámmal megszolgáljam a bizalmat - mondta Stefanović miután a belgrádi Nikola Tesla reptéren fogadta a Kínából érkező gépet, amellyel újabb 440 ezer adag kínai gyártmányú Sinopharm oltóanyag érkezett Szerbiába.

Nebojša Stefanović, védelmi miniszter, Szerbia: „Számomra az a fontos, hogy a karrierem során a törvénnyel összhangban dolgoztam. Soha sem vettem részt olyan tevékenységekben, amelyek veszélyeztették volna Aleksandar Vučić elnököt vagy a családtagjait. Hogy vétettem-e hibákat a munkám során? Biztosan, és mindig készen állok arra, hogy feleljek a hibáimért. De az, hogy állandóan valamilyen funkciót töltsek be, eszembe sem jutott, és az én életemben ez nem jelent prioritást. De mindenféle döntés meghozatala előtt konzultálni fogok a párton belül, elsősorban az elnökkel, akinek egyébként élvezem a bizalmát a funkcióm tekintetében, ezt ő maga is többször mondta, és amikor majd meghozzuk a döntést, bármi is legyen az, közölni fogom a nyilvánossággal.”

Nebojša Stefanović
Szerb Haladó Párt

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.