Ugrás a tartalomra

Stefanović - Pristina nem tájékoztatja Belgrádot a nyomozás részleteiről

2018.01.22
16:40
2019.12.11
15:03
Forrás
Pannon RTV
Nebojša Stefanović szerint nagyon úgy tűnik, hogy Pristina nem hajlandó megosztani az Oliver Ivanović meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás adatait a szerbiai szervekkel.

A szerb belügyminiszter elmondta, felkeresték a koszovói rendőrséget, az EULEX-et és a koszovói ENSZ-missziót is, ennek ellenére nem kaptak információkat és nem tekinthették meg a kamera felvételeit. Stefanović reményét fejezte ki, hogy egyszer fény derül arra, miért állt érdekében valakinek megakadályozni az adatok továbbítását a szerb illetékeseknek.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Egyáltalán nincs semmilyen hivatalos információnk. Azt mondhatjuk, hogy azok az adatok, amelyekhez esetleg hozzájutunk, egyáltalán nem hivatalos csatornán keresztül érkeznek hozzánk. Így rendkívül nehéz dolgozni, nagyon nehéz, ha nincs betekintésünk a törvényszéki vizsgálatokba, sem az eljárási cselekményekbe, és még csak eljárást sem folytathatunk a helyszínen. Szóval ez számunkra nagyon nehéz. Emiatt minden nap kitartunk a kérésünk mellett. Fontos számunkra, hogy Szerbia állami szerveit bekapcsolják a nyomozásba. Úgy véljük, ez elősegítené, hogy gyorsabban elfogják az elkövetőket. Hogy ez mindenkinek érdekében áll-e, majd az idő megmutatja.”

Oliver Ivanović
Nebojša Stefanović

Most

13:35

Ma van Szent György napja

Az igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja, az állattartók ilyenkor hajtották ki a juhokat és a szarvasmarhákat.
13:18, Frissítve: 14:11

Minden cseppje aranyat ér

Megérkezett a gazdák által várva várt csapadék. Vajdaság legnagyobb részén 10 és 15 milliméter közötti eső hullott az elmúlt egy napban.
11:14, Frissítve: 13:09

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nemcsak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.