Ugrás a tartalomra

Stefanović: Súlyos erőszakos cselekmény történt

2019.03.17
11:27
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Nebojša Stefanović biztosította a közmédia újságíróit, hogy igyekeznek mindenkit megvédeni.

Nebojša Stefanović még szombat este rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, és felszólította a tüntetőket, hogy hagyják el a Szerbiai RTV épületét. A szerb belügyminiszter arra kérte őket, hogy ne folyamodjanak erőszakhoz. Stefanović felhívta a figyelmet arra is, hogy súlyos erőszakos cselekmény történt, amire az államnak reagálnia kell. Valamennyien, akik erőszakkal hatoltak be a Szerbiai RTV székházába, törvényt sértettek, amiért felelniük kell - tette hozzá.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Ez teljesen váratlanul történt, az első naptól kezdve azt kértük, hogy bárki, aki bármilyen tüntetést szervez, tájékoztassa arról a belügyi szerveket, hogy minden tisztán történjen. Mindig engedtük az embereknek, hogy sétáljanak, válasszák ki az útvonalat, ahogyan ki is választották, menjenek, amerre szeretnének, tüntessenek, kiabáljanak, tartsanak a magasba molinókat, csináljanak, amit akarnak. De ne randalírozzanak, ne törjenek, ne veszélyeztessék senki életét. Sajnos este mindezt megtették. Teljesen észszerűtlenül, váratlanul, és teljesen meggondolatlanul.”

Nebojša Stefanović
Szerbiai RTV
Belgrád
belügyminiszter

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.