Ugrás a tartalomra

Stefanović: A szerb katonaság továbbra is teljes harckészültségben áll

2019.05.31
13:52
2019.05.31
19:52
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb katonaság továbbra is teljes harckészültségben áll - közölte Nebojša Stefanović a Szerbiai RTV vendégeként.

A szerb belügyminiszter kiemelte, Aleksandar Vučić államfő rengeteget tett annak érdekében, hogy Szerbia a stabilitás tényezője legyen, ugyanakkor egyértelmű üzenetet küldött arról, hogy az ország nem lesz a szerbek üldözésének néma megfigyelője. Stefanović szerint a pristinai hatóságok idegesek, mert Szerbiának egyre több támogatója van, és a gazdasági-katonai ereje is megnövekedett az elmúlt időszakban. A szerb belügyminiszter szerint teljesen valótlanok azok az állítások, miszerint a KFOR értesítette Belgrádot a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat akciójáról. Nebojša Stefanović hozzátette, a nemzetközi békefenntartók nem megfelelően jártak el. A szerb katonaság harckészültségének visszavonásáról Aleksandar Vučić fog dönteni, mondta el a szerb belügyminiszter.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia:
„- Követjük az eseményeket, és addig amíg a Nemzetbiztonsági Tanács és a többi védelmi szolgálat is úgy véli, hogy fennáll bármilyen veszély, ez az állapot maradni fog. Amikor az államfő elegendő olyan információt kap, amelyre azt lehet mondani, hogy a helyzet nyugodtabb - azt nem mondhatom, hogy stabil és biztonságos, mert ezt nem is várhatom el.
- Koszovón sosem az.
-Sajnos. Sajnos az ott élőkre nézve nem. Amikor az államfő ezekre az információkra alapozva úgy értékeli, hogy elegendő feltétel teljesült a készültség csökkentésére, akkor ezt meg is tesszük.”

Nebojša Stefanović
katonaság
Koszovó

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.