Ugrás a tartalomra

Stoltenberg: Meg kell adnunk mindent Ukrajnának

2023.02.18
13:49
2023.02.18
18:10
Forrás
Pannon RTV
Az orosz támadás ellen védekező Ukrajna támogatása fegyverekkel erkölcsileg helyes és a NATO érdekét szolgálja - jelentette ki Jens Stoltenberg Müncheni Biztonsági Konferencián.

A NATO főtitkára a világ legrangosabb biztonságpolitikai fórumán kiemelte, meg kell adnunk Ukrajnának mindent, amire szüksége van a győzelemhez és ahhoz, hogy fennmaradjon független, szuverén európai országként. Egyesek aggódnak, hogy a támogatás a háború kiszélesedésének kockázatával jár, és bár valóban nincs kockázat nélküli opció, a legnagyobb veszély mégis az, hogy Oroszország győz Ukrajnában. Az orosz győzelem ugyanis azt az üzenetet hordozná, hogy erőszakkal elérhetők a célok, ez pedig az egész világot veszélyesebbé, a NATO-t pedig sérülékennyé tenné. Ezért Ukrajna támogatása nemcsak morálisan helyes, hanem a NATO érdekét is szolgálja - fejtette ki Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg
NATO
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.