Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra/2022.11.03.

Stoltenberg: Visszafogottságot kell tanúsítani; Vučić: Pristina durván megsérti a brüsszeli megállapodást

2022.11.07
19:49
Forrás
Szerbiai RTV
Pristinának és Belgrádnak is tartózkodnia kell a békét és a stabilitást veszélyeztető lépésektől - jelentette ki Jens Stoltenberg.
Tanjug/Rade Prelić

A NATO-főtitkár telefonon egyeztetett nemcsak a szerb államfővel, hanem a koszovói kormányfővel is.

Aleksandar Vučić rámutatott, hogy Koszovó folyamatosan megsérti a brüsszeli megállapodásban leírtakat. A szerb elnök kiemelte, hogy az ország ennek ellenére a béke és a stabilitás fenntartására törekszik, és továbbra is elkötelezett marad eziránt.

Stoltenberg felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is a párbeszéd jelentheti az egyetlen megoldást, a KFOR-nak pedig figyelemmel kell kísérnie az eseményeket.

Pristina
Belgrád
Jens Stoltenberg
NATO
Aleksandar Vučić

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.