Ugrás a tartalomra

Strasbourgba utaznak a Magyar Nemzeti Tanács képviselői

2023.04.03
10:55
2023.04.03
17:18
Forrás
Pannon RTV
Deli Andor európai parlamenti képviselő meghívására vesznek részt a tanulmányi úton az MNT tagjai - mondta el a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Fremond Árpád.

Az MNT elnöke kiemelte, fontos, hogy időről időre beszámoljanak, hogy milyen a vajdasági magyarság helyzete Szerbiában, és hogy a kulturális autonómián belül miket tudtak elérni az elmúlt időszakban. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a vajdasági magyarok is hallassák a hangjukat Strasbourgban és Brüsszelben, és nem csak az MNT tagjai és hivatala, hanem a bizottságok tagjai is részt vesznek a látogatáson.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Bízom benne, hogy tartalmasan tudjuk eltölteni az ott töltött időt, és bízom benne, hogy ezáltal is erősíteni tudjuk a közösségünket és érdekérvényesítési képességét is növelni tudjuk az elkövetkező időszakban. Fontos, hogy halljanak rólunk. Azt gondolom, hogy a nemzeti tanácsok úgy összességében és a nemzeti tanácsokról szóló törvény egy sikertörténet. Jó lenne, ha a régióban több ország is példát venne akár Szerbiáról, ebben az estben, hiszen fontos az, hogy gyakorlatilag a mi intézményünk a szerb állam intézményrendszerét képezi, pénzeli a szerb állam, fenntartja, támogatja és segíti. Vannak elképzeléseink, vannak ötleteink, fontos az, hogy itt van mögöttünk a magyar kormány, és a magyar kormány számára is rendkívül fontos a határon túli magyarság. Bízom benne, hogy ez az együttműködés tovább fog folytatódni az elkövetkező időszakban is.”

Strasbourg
Deli Andor
Brüsszel

Most

15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű