Ugrás a tartalomra

Strasbourgba utazott hétfő este Theresa May

2019.03.11
22:14
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Sikerült jogilag kötelező erejű biztosítékokat elérni a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír pótmegoldás ügyében, amelyek lehetővé tehetik a rendezett úniós kiválást.

Ezt hétfő éjszaka Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke jelentette be, miután Theresa May brit kormányfővel tárgyalt Strasbourgban.

A röviddel éjfél előtt tartott közös sajtótájékoztatón Juncker kiemelte, egyeztetett az ír miniszterelnökkel, aki közölte, kormánya kész támogatni a megállapodást, illetve beszélt Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, akit arra kért, hogy terjessze fel jóváhagyásra az egyezményt a március 21-22-i EU-csúcson, amennyiben ma megszavazzák Londonban az egyezményt.

Theresa May miniszterelnök és Stephen Barclay, a Brexit-ügyi tárca vezetője hétfő este Strasbourgba utazott, ahol soron kívüli tárgyalást tartottak Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Michel Barnier-val, a bizottság Brexit-főtárgyalójával.

Juncker és Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója az Európai Parlament a héten esedékes strasbourgi plenáris ülésén vesz részt.

A brit alsóház a tervek szerint ma este szavaz ismét a novemberben elért Brexit-megállapodásról, amelyet a képviselők a januári első szavazáson óriási többséggel elutasítottak.

Strasbourg
Theresa May
Brexit

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.