Ugrás a tartalomra

Svájci támogatással újítottak fel termet a Tartományi Képviselőházban

2018.10.17
15:51
2018.10.17
17:27
Forrás
Pannon RTV
Több mint 18 000 euróval támogatta egy terem felújítását a Tartományi Képviselőházban a svájci kormány és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja.

A felújított termet Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke vette át ma délelőtt Újvidéken.
A Tartományi Képviselőház felújított termében különböző szakmai tanácskozásokat szoktak szervezni, illetve itt szokták fogadni a külföldi delegációkat.

Steliana Nedera, az ENSZ Fejlesztési Programja állandó képviselőjének megbízottja: „Ez a terem nagyon hasznos lesz, és sok találkozót, illetve fórumot fognak itt tartani a fenntartható fejlődés céljainak megteremtését szolgáló témakörökben, amelyek rámutatnak majd a vajdasági és a szélesebb térségben lévő önkormányzatokban élő lakosok életkörülményeinek javítására.”

A terem felújítása az utóbbi 10 év legnagyobb beruházása, amelyet adományokból valósított meg a Tartományi Képviselőház – mondta Pásztor István, házelnök.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Nemcsak bútorzatában újult fel ez a terem, hanem technikai lehetőségeit is figyelembe véve a legmodernebb eszközök állnak rendelkezésre. Hamarosan, egy pár napon belül rendelkezésünkre áll majd az a fordítói rendszer is, amely nagyobb mobilitást tud biztosítani a fordítók számára, illetve a fordítást igénybe vevők számára, ami nemcsak a képviselőház munkáját fogja könnyíteni, hanem az egyéb más működési formákat is.”

Pásztor István elmondta: az adományozókkal megállapodtak abban, hogy folytatják az együttműködést. Várhatóan a következő év elején egy tematikus ülést fognak szervezni, amelyen a résztvevők a fenntartható fejlődés céljaival fognak megismerkedni és foglalkozni. A Tartományi Képviselőház elnöke emlékeztetett arra is, hogy csütörtökön veszi kezdetét Újvidéken az az első alkalommal megszervezett konferencia, amelyen az önkormányzati képviselő-testületek képviselői tárgyalnak majd a munkájuk közös vonatkozásairól.
 

Svájc
tartományi képviselőház
Pásztor István
Steliana Nedera

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.