Ugrás a tartalomra

Svédország és Finnország külügyminiszterével tárgyalt a szerb külügyi tárca vezetője

2017.10.10
12:43
2017.10.10
21:56
Ivica Dačić: Szokatlan lehet számunkra az, hogy a szomszádos országok jó viszonyt ápolnak egymással.

Svédország és Finnország külügyminiszterével találkozott ma Ivica Dačić Belgrádban. Szerbia külügyminisztere megköszönte kollégáinak, hogy minden segítséget megadnak Szerbiának annak érdekében, hogy minél előbb az Európai Unió tagja legyen. A szerb politikus elmondta, a találkozón a régió helyzetéről és a három ország gazdasági együttműködéséről volt szó.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Szokatlan lehet számunkra az, hogy a szomszádos országok jó viszonyt ápolnak egymással. Ez nem gyakori a mi régiónkban, de ez is a látogatásuk célja volt. Szeretném megköszönni nekik, hogy támogatják Szerbiát az európai úton, valamint hogy a finnek és a svédek is támogatják az Európai Unió bővítési politikáját. Mindig segítettek Szerbiának. Svédország az egyik legnagyobb támogatója Szerbiának, amikor a vissza nem térítendő támogatásokról, a fejlesztések támogatásáról beszélünk. Eddig több mint 250 millió euró vissza nem térítendő támogatást adott Svédország Szerbiának különféle célokra.”

Ivica Dačić
külügy
svéd
finn

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.