Ugrás a tartalomra

Szabadkán járt az olasz nagykövet

2022.11.24
13:28
2022.11.24
16:54
Forrás
Pannon RTV
Luca Gorit, az olasz nagykövetet látta ma vendégül Szabadka polgármestere az olasz gazdaság nyílt napja elnevezésű rendezvény keretében.

Az olasz kis- és középvállalkozások nemzeti napján megrendezett tanácskozáson többek között a szerb oktatási minisztérium, valamint a szabadkai önkormányzat képviselői, a szabadkai szakközépiskolák igazgatói, az Észak-Bácska területén működő olasz cégek, valamint az olasz nagykövetség küldöttsége vett részt.

Stevan Bakić elmondta: Olaszország a második legfontosabb gazdasági partnere Szerbiának. A múlt évben az Olaszország és az Észak-Bácskai Regionális Gazdasági Kamara közötti árucsere-forgalom több mint 215,1 millió dollárt tett ki.

„Szabadka a duális oktatás úttörője. Itt két képzőközpont működik, a Vegyészeti-technológiai Iskolában és az Ivan Sarić Műszaki Iskolában, de itt a Politechnikai Iskola is, ahol úgyszintén folyik duális oktatás. Minden arra utal, hogy minőségi a középiskolai oktatás Szabadkán.”

Szabadka
Stevan Bakić
Luca Gori

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű