Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkán járt az olasz nagykövet

2022.11.24
13:28
2022.11.24
16:54
Forrás
Pannon RTV
Luca Gorit, az olasz nagykövetet látta ma vendégül Szabadka polgármestere az olasz gazdaság nyílt napja elnevezésű rendezvény keretében.

Az olasz kis- és középvállalkozások nemzeti napján megrendezett tanácskozáson többek között a szerb oktatási minisztérium, valamint a szabadkai önkormányzat képviselői, a szabadkai szakközépiskolák igazgatói, az Észak-Bácska területén működő olasz cégek, valamint az olasz nagykövetség küldöttsége vett részt.

Stevan Bakić elmondta: Olaszország a második legfontosabb gazdasági partnere Szerbiának. A múlt évben az Olaszország és az Észak-Bácskai Regionális Gazdasági Kamara közötti árucsere-forgalom több mint 215,1 millió dollárt tett ki.

„Szabadka a duális oktatás úttörője. Itt két képzőközpont működik, a Vegyészeti-technológiai Iskolában és az Ivan Sarić Műszaki Iskolában, de itt a Politechnikai Iskola is, ahol úgyszintén folyik duális oktatás. Minden arra utal, hogy minőségi a középiskolai oktatás Szabadkán.”

Szabadka
Stevan Bakić
Luca Gori

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.