Ugrás a tartalomra

Szabadkán ülésezett a parlamenti bizottság

2018.07.17
18:44
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Napirendi ponton szerepelt a gazdasági minisztérium első hat hónapjának munkája is.

Szabadkán ülésezett a szerbiai parlament Gazdasági, Regionális Fejlesztési, Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Energetikai Bizottsága. Tavaly Kruševacon üléseztek, most pedig Bogdan Laban polgármester meghívására Szabadkán tárgyaltak.

Snežana B. Petrović, elnök, Regionális Fejlesztési, Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Energetikai Bizottság: „Meghívtuk a gazdasági minisztérium és a kereskedelmi, idegenforgalmi és tájékoztatási minisztérium képviselőit, akik bemutatják a munkájukról szóló jelentésüket. Ahogy nekünk, parlamenti képviselőknek is a feladatunk jelentést írni, válaszolni arra, hogy mit vittek véghez, úgy együtt itt beszélgetünk önökkel és lehetőséget adunk vállalkozóiknak, hogy közvetlenül kérdezzenek és kapjanak feleletet az illetékes minisztériumok képviselőitől arra, hogy melyek a szükségleteik, melyek a gondjaik, hogyan tudjuk mi ezt az eljárást lerövidíteni, hogy felgyorsítsuk ennek a környéknek a gazdasági fejlődését.”

parlament
bizottság
Szabadka

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.