Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Szabadkára látogatott Anthony Godfrey

2019-11-19
17:56
Forrás
Pannon RTV
Az Egyesült Államok belgrádi nagykövete Szabadka polgármesterével tárgyalt, majd pedig megtekintette a belvárost és a felújított Zsinagógát is.

A nemrégiben kinevezett diplomata a városháza zöld termében találkozott Bogdan Laban polgármesterrel. Ezt követően közösen meglátogatták a Szabadkai Városi Könyvtár részeként működő Amerikai Kuckót.

A hétfői újvidéki látogatása után Anthony Godfrey, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete Szabadkán egyeztetett. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ismertette a nemrégiben kinevezett diplomatával a város gazdasági fejlesztésével kapcsolatos terveket.

„Rendkívüli megtiszteltetés és öröm számomra, mint Szabadka polgármesterének és a szabadkaiak számára is, hogy ilyen kimagasló vendégét láthatunk vendégül, a barátunkat, őexcellenciáját Anthony Godfreyt, az Egyesült Államok szerbiai nagykövetét. Vendégünknek bemutattuk hogyan élnek a szabadkaiak, valamint ismertettük vele városunk gazdasági fejlődését és előrehaladását.”

Szabadka polgármestere bemutatta a nagykövetnek a városházát.
Anthony Godfrey, belgrádi nagykövet, Amerikai Egyesült Államok: „Nagyon örülünk, hogy megtekinthetjük ezt a szép épületét, és hogy hallhatunk a régió gazdasági fejlődéséről. Abban reménykedem, hogy folytatódik, majd ezzel a szép várossal az együttműködésünk. Most majd körbejárunk a szép város jellegzetességeit és többet hallunk majd a polgármester terveiről.”

Szabadka polgármestere és vendége egy közös belvárosi sétát is tett, amely során meglátogatták a Szabadkai Városi Könyvtár keretében működő Amerikai Kuckót is.

Anthony Godfrey
Bogdan Laban
Szabadka
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű