Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Szabálytalanságok nélkül zajlott a magyar nemzeti tanácsi választás

2018-11-05
09:20
2018-11-05
12:13
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben valaki szabálytalanságot tapasztalt, még fellebbezhet – mondta Ladóczki Gyula, a Köztársasági Választási Bizottság tagja.

Az urnazárást követően a szavazatszedő bizottságok átadták a választási anyagot, a jegyzőkönyveket és a szavazócédulákat a Köztársasági Választási Bizottság munkacsoportjainak, majd Belgrádba szállították őket.

Amennyiben valaki szabálytalanságot tapasztalt, még fellebbezhet – mondta Ladóczki Gyula, a Köztársasági Választási Bizottság tagja: „Kifogást lehet emelni, ha valaki a szavazóhelyen történt szabálytalanságot tapasztal. Az esemény bekövetkeztét követően 24 óra a határidő ehhez, tehát ma este 8 óráig tehetnek kifogást, amire a Választási Bizottságnak 48 órán belül reagálnia kell. Itt az észak-bácskai körzetben nem tapasztaltunk olyan szabálysértéseket, ami ezt indokolná. A Választási Bizottság az urnák lezárását követő 96 órán belül, legkésőbb 96 órán belül köteles megjelentetni a végeredményeket, tehát csütörtök este 8 óráig, amennyiben nem kerül sor valamely nemzeti kisebbség esetében valamely szavazóhelyen a szavazás megismétlésére.”

Nemzeti tanácsi választások 2018
Ladóczki Gyula

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.