Ugrás a tartalomra

A szankciós politikáról is tárgyalt az amerikai elnök és az Európai Bizottság elnöke

2023.03.11
13:53
Forrás
hirado.hu
Joe Biden és Ursula von der Leyen a Fehér Házban tárgyalt, ami után közleményt adtak ki.

Ebben megállapították, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között tavaly létrehozott munkacsoport eredményesen dolgozott a két fél közötti kapcsolatok elmélyítésében.

Joe Biden és Ursula von der Leyen tárgyalása után megerősítették a két fél Ukrajna melletti tartós kiállását, és további támogatását. Közös büntetőintézkedéseket is bejelentettek olyan harmadik országbeli szereplők ellen, bárhol a világban, amelyek segítenék Oroszországot az Ukrajna ellen vívott háborújában.

Közölték, együtt dolgoznak azon, hogy tovább korlátozzák Oroszország bevételeit, miközben a feltörekvő és fejlődő országok változatlanul hozzájutnak a szükséges energiahordozókhoz.

Európai Bizottság
Amerikai Egyesült Államok
Ursula von der Leyen
Joe Biden
szankció

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.