Ugrás a tartalomra

Szavaztak a budapesti főpolgármester-jelöltek

2019.10.13
15:30
2019.10.13
16:01
Önkormányzati választásokat tartanak ma Magyarországon. A legnagyobb figyelem a budapesti főpolgármester-választásra irányul.

Valamivel több mint 8 millióan voksolhatnak. A rendszerváltozás óta nyolcadik alkalommal tartanak Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat. A választók polgármesterjelöltekre, megyei önkormányzati és települési képviselő-testületi képviselőjelöltekre szavazhatnak, a budapestiek pedig főpolgármestert is választhatnak. A nemzetiségi választópolgárok a nemzetiségi önkormányzatok tagjait választják meg az önkormányzati voksolással egy napon.

fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester, a Fidesz-KDNP jelöltje felesége társaságában szavazott Óbudán. Határozott vagy határozatlan kezekben lesz-e a főváros – szerinte erről döntenek a voksolók. „Hasonlítsák össze, hogy mi volt a fővárosban 2010-ben, és mi van ma. Most az a tét, hogy határozott kezekben maradjon a főváros, vagy átvegye a helyét egy határozatlan, tétova káosz. Az a célom, hogy Budapest egy élhető, fejlődő, gyarapodó és nyugodt város legyen.”

fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely és családja együtt adta le szavazatát Zuglóban. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint a mai a budapestiek napja. „Képesek voltunk létrehozni az ellenzéki egységet, és képesek voltunk a budapestiek bevonásával kampányolni. Mindenképpen megváltoztattuk már az ellenzéki politikát. A budapesti polgárokon fog múlni az, hogy a Budapest-politikát meg tudjuk-e változtatni.”

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt szavaz. fotó: MTI/Soós Lajos

választás
Tarlós István
Karácsony Gergely
Puzsér Róbert

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.