Ugrás a tartalomra

Szavazzunk!

2019.05.25
19:59
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Idén először mi, vajdasági magyarok is szavazhatunk az európai parlamenti választáson. Persze csak akkor, ha van magyar állampolgárságunk és korábban regisztráltunk. Levélszavazatunkat egészen vasárnap estig felvehetjük és le is adhatjuk. A szabadkai magyar főkonzulátuson és a belgrádi magyar nagykövetségen pedig vasárnap azok is leadhatják voksukat, akiknek van magyar lakcímük. Ennek az a feltétele, hogy már ezt megelőzően átjelentkeztek valamelyik külképviseletre. A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is. Fontos, hogy X-ünket a listáról csak egy pártra vagy koalícióra adhatjuk le. Az pedig, hogy ki lesz az a 21 magyar, aki elfoglalhatja a képviselői székeket, holnap este 11 óra után kiderül, ugyanis akkor fejeződik be az összes tagállamban a szavazás és azután lehet nyilvánosságra hozni a hivatalos adatokat.

A szabadkai Danka István már több éve magyar állampolgár. A tavalyi magyarországi parlamenti választásokon is szavazott. Levélcsomagját ma vette át a szabadkai Magyar Főkonzulátuson. A főkonzulátus munkatársai miután leellenőrizték, hogy az illető neve szerepel-e a választópolgári névjegyzéken, elmagyarázták miképpen szavazhat. István még ma le is adta voksát, és ezután az urnába helyezte a borítékot. „Örülök, hogy részt vehetek ezen a szavazáson. Talán a szavazatom hozzájárul valamilyen szinten a népünk akaratához. Konkrétan ez a migráns kérdéssel kapcsolatosan szeretném ha tudnánk odahatni, hogy a dolog úgy menjen ahogy kell, hogy nehogy elözönljék a hazánkat, mert szeretnénk keresztény országban, keresztényként élni és nem a bevándorlók hozta vallással.”

A szabadkai magyar főkonzulátuson ma este 22 óráig, illetve holnap reggel 6-tól 19 óráig adhatják le, illetve vehetik fel a választópolgárok a szavazási levélcsomagot.

EP-választás
levélszavazat
Európai Parlament

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.