Ugrás a tartalomra

Szeptember 8-án tartják Koszovóban az előrehozott választásokat

2019.07.22
19:46
2024.03.19
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
A dátumot Hashim Thaci koszovói elnök irodája hozta nyilvánosságra. A rendkívüli választások kiírása elkerülhetetlenné vált, miután Ramush Haradinaj koszovói kormányfő lemondott tisztségéről.

A rendkívüli választások kiírása elkerülhetetlenné vált, miután Ramush Haradinaj koszovói kormányfő lemondott tisztségéről arra hivatkozva, hogy a koszovói különleges bíróság, amely az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején elkövetett feltételezett háborús bűnöket vizsgálja, gyanúsítottként idézte be. Thaci a dátum meghozatalakor a törvénnyel összhangban döntött - jelenti a Koszovói Rádió-Televízió.

Haradinaj lemondása után szétesett a hatalmi koalíció, az új kabinet pedig a rendkívüli választások után alakul majd meg.

Koszovó
választás
Hashim Thaçi

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.