Ugrás a tartalomra

Szeptember végére a parlament elé kerülhet a közszférában dolgozókra vonatkozó törvényjavaslat

2017.09.10
13:54
2017.10.04
12:35
Forrás
Szerbiai RTV
A közszférában dolgozókra vonatkozó törvény rendet kellene, hogy teremtsen a közszolgálatban – nyilatkozta a Szerbia RTV-nek Branko Ružić szerb államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter.

Az illetékes miniszter hozzátette a törvény lehetővé kellene, hogy tegye azt, hogy észszerűbben és igazságosabban fizessék meg a munkásokat, valamint érdem szerint kapják a pénzt.

A törvényjavaslat keresztüljutott a közvitán, és várhatóan szeptember végéig a parlamenti képviselők elé kerül. A javaslat kidolgozásakor a szakszervezetek véleményét is kikérték – mondta a miniszter. Az új törvény lehetővé tenné, hogy a szakszervezetek is beleszóljanak a munkahelyi rendszerezésébe, de továbbra is kötelező lenne pályázat kiírása egy-egy munkahelyre.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, Szerbia: „Ami a lényeg, hogy a rendszer irányíthatóbb legyen, legyen igazságos és átlátható, hogy azok, akik a közigazgatásban dolgoznak, motiváltabbak legyenek, vagyis hogy értékeljük a legjobbak munkáját, emellett az is fontos, hogy kiegyenlítsük a fizetéseket. Úgy vélem, hogy ez a lényeg, hogy ezáltal a végső felhasználók, vagyis Szerbia lakosai minél jobb szolgálatatásban részesüljenek.”

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.