Ugrás a tartalomra
Branko Ružić
Screenshot Szerbiai RTV

Szeptember végére a parlament elé kerülhet a közszférában dolgozókra vonatkozó törvényjavaslat

2017-09-10
13:54
2017-10-04
12:35
Forrás
Szerbiai RTV
A közszférában dolgozókra vonatkozó törvény rendet kellene, hogy teremtsen a közszolgálatban – nyilatkozta a Szerbia RTV-nek Branko Ružić szerb államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter.

Az illetékes miniszter hozzátette a törvény lehetővé kellene, hogy tegye azt, hogy észszerűbben és igazságosabban fizessék meg a munkásokat, valamint érdem szerint kapják a pénzt.

A törvényjavaslat keresztüljutott a közvitán, és várhatóan szeptember végéig a parlamenti képviselők elé kerül. A javaslat kidolgozásakor a szakszervezetek véleményét is kikérték – mondta a miniszter. Az új törvény lehetővé tenné, hogy a szakszervezetek is beleszóljanak a munkahelyi rendszerezésébe, de továbbra is kötelező lenne pályázat kiírása egy-egy munkahelyre.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, Szerbia: „Ami a lényeg, hogy a rendszer irányíthatóbb legyen, legyen igazságos és átlátható, hogy azok, akik a közigazgatásban dolgoznak, motiváltabbak legyenek, vagyis hogy értékeljük a legjobbak munkáját, emellett az is fontos, hogy kiegyenlítsük a fizetéseket. Úgy vélem, hogy ez a lényeg, hogy ezáltal a végső felhasználók, vagyis Szerbia lakosai minél jobb szolgálatatásban részesüljenek.”

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő