Ugrás a tartalomra
Európai Parlament, zászlók
Pannon RTV

Szeptemberben folytatódik a Belgrád és Priština közötti párbeszéd

2018-08-17
08:22
2018-08-17
08:29
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrád és Priština határozzák majd meg azoknak a tárgyalások témáit, amelyek a viszonyok rendezését szolgálják, az EU csak közvetítő szerepet vállal ebben a folyamatban - jelentette ki Carlos Martin.

Az Európai Bizottság szóvivője ezt válaszolta arra az újságírói kérdésre, hogy a szeptemberi találkozón Aleksandar Vučić és Hashim Thaci tárgyalnak-e majd határt érintő kérdésekről is. Tartós megoldásnak, egy fenntartható és reális megoldásnak kell lennie, amely a nemzetközi jogszabályokon alapszik - emelte ki Martin. Az Európai Bizottság szóvivője hozzátette, az EU közbenjárásával folyó tárgyalások a két oldal együttműködését szorgalmazzák és segítenek a feleknek az európai úton való előrehaladásban és a lakosság életszínvonalának javításában.

Európai Bizottság
Belgrád és Priština közötti párbeszéd

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.