Ugrás a tartalomra

Szeptemberre tiszta ivóvizet kaphatnak a nagybecskerekiek

2019.06.26
16:54
2019.12.09
16:31
Forrás
Pannon RTV
Természetesen ehhez arra van szükség, hogy az elemzések kimutassák, a víz fogyasztásra alkalmas. Erről tárgyalt ma a szerb kormányfő a nagybecskereki városvezetéssel.

A nagybecskereki vízgyárat felépítő Zilio csoportosulás képviselője elmondta, azért kellett leállítani a próbaüzemeltetést négy hónap után, mert a rendszer eltömődött. Nagybecskerek polgármestere szerint pedig szégyen, hogy a nagybecskerekieknek 2019-ben nincs egészséges, iható vizük. Čedomir Janjić leszögezte: „Szeretném itt a sajtó képviselői és önök előtt is hallani a dátumot, mikor engedhetjük meg végre a vizet, mikor fogunk kétóránként elemzéseket végezni, a Közegészségügyi Intézetnek is itt kell elemzéseket végeznie kétóránként és ezek az eredmények nyilvánosak kell legyenek, és én arra számítok, hogy utána néhány napon belül a tilalom is megszűnik.”

Annak ellenére, hogy ez helyi kérdés, a kormány is közbeavatkozott - mondta a szerb kormányfő Nagybecskereken. Ana Brnabić kiemelte, eszközöket biztosítottak a probléma megoldására, a törvényt is módosították annak érdekében, hogy a magánbefektető elvégezhesse a víztisztítást. Ana Brnabić kiemelte: „El szerettem volna jönni ide ma, hogy megnézzük, és a határidő kitolódása miatt teljesen nyíltan beszéljünk erről, hogy megmutassuk a polgároknak és a sajtó képviselőinek azt, mi mindent csinálunk, hogy együtt megnézzük, mit tehetünk a továbbiakban. Remélem és arra számítok, hogy július 10-ig a csapokból elkezd folyni az iható, emberi használatra alkalmas víz a nagybecskerekiek számára.”

Július közepén kezdik el újra a vízgyár próbaüzemeltetését és annak is megfelelően kell működnie ahhoz, hogy a csapokból folyó vizet ihatónak minősítsék.

ivóvíz
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.