Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljević

Szeptemberre tiszta ivóvizet kaphatnak a nagybecskerekiek

2019-06-26
16:54
2019-06-26
17:54
Forrás
Pannon RTV
Természetesen ehhez arra van szükség, hogy az elemzések kimutassák, a víz fogyasztásra alkalmas. Erről tárgyalt ma a szerb kormányfő a nagybecskereki városvezetéssel.

A nagybecskereki vízgyárat felépítő Zilio csoportosulás képviselője elmondta, azért kellett leállítani a próbaüzemeltetést négy hónap után, mert a rendszer eltömődött. Nagybecskerek polgármestere szerint pedig szégyen, hogy a nagybecskerekieknek 2019-ben nincs egészséges, iható vizük. Čedomir Janjić leszögezte: „Szeretném itt a sajtó képviselői és önök előtt is hallani a dátumot, mikor engedhetjük meg végre a vizet, mikor fogunk kétóránként elemzéseket végezni, a Közegészségügyi Intézetnek is itt kell elemzéseket végeznie kétóránként és ezek az eredmények nyilvánosak kell legyenek, és én arra számítok, hogy utána néhány napon belül a tilalom is megszűnik.”

Annak ellenére, hogy ez helyi kérdés, a kormány is közbeavatkozott - mondta a szerb kormányfő Nagybecskereken. Ana Brnabić kiemelte, eszközöket biztosítottak a probléma megoldására, a törvényt is módosították annak érdekében, hogy a magánbefektető elvégezhesse a víztisztítást. Ana Brnabić kiemelte: „El szerettem volna jönni ide ma, hogy megnézzük, és a határidő kitolódása miatt teljesen nyíltan beszéljünk erről, hogy megmutassuk a polgároknak és a sajtó képviselőinek azt, mi mindent csinálunk, hogy együtt megnézzük, mit tehetünk a továbbiakban. Remélem és arra számítok, hogy július 10-ig a csapokból elkezd folyni az iható, emberi használatra alkalmas víz a nagybecskerekiek számára.”

Július közepén kezdik el újra a vízgyár próbaüzemeltetését és annak is megfelelően kell működnie ahhoz, hogy a csapokból folyó vizet ihatónak minősítsék.

Nagybecskekrek
ivóvíz

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.