Ugrás a tartalomra

A szerb államfő az USA belgrádi nagykövetével tárgyalt

2022.09.29
12:42
2022.09.29
16:16
Forrás
Szerbiai RTV
Mindketten a régióban a béke és a stabilitás megőrzését hivatottak fenntartani.

Az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetével, Christopher Hillel találkozott ma Aleksandar Vučić. A szerb államfő közösségi oldalán azt tette közzé, hogy a nagykövettel a közös együttműködésről tárgyaltak azon megbeszélések fényében, amelyek az ENSZ Közgyűlésén valósultak meg a szerb valamint az amerikai illetékesek között. A tájékoztatás szerint a felek egyeztettek azokról a problémákról is, amelyekkel a nyugat-balkáni régiónak szembe kell néznie.

Vučić elmondta, Szerbia elkötelezett abban, hogy fejlessze kétoldalú kapcsolatait az Amerikai Egyesült Államokkal. Vannak ugyanakkor olyan területek is, ahol még kiaknázatlan a kapcsolat a két ország között, ezekre komolyabb hangsúlyt kell fektetni - mondta a szerb elnök. Egyetértettek abban, hogy ilyen például az energetika területe.

Amerikai Egyesült Államok
Aleksandar Vučić
Christopher Hill

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.