Ugrás a tartalomra

Szerb állami kitüntetés Szijjártó Péternek

2021.07.08
11:46
2021.07.08
17:58
Forrás
Pannon RTV
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter átvette Belgrádban a Szerb Zászló Rendjének Első Fokozata kitüntetést

Az elismerést Aleksandar Vučić szerb államfő adta át. Azt mondta Szijjártó Péter őszinte barátja Szerbiának, és sokat tesz az ország uniós integrációja érdekében. Ez az egyik legrangosabb szerb állami kitüntetés, amelyet azoknak ítélik oda, akik sokat tettek Szerbia és a saját államuk kétoldalú kapcsolatrendszerének fejlesztéséért.

Szijjártó az eseményen úgy fogalmazott: az elismerés megilletné szerb kollégáit Nikola Selaković külügy- és Jadranka Joksimović európai integrációs minisztert.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: Az Európai Unió nem lehet teljes a Nyugat-Balkán nélkül, s tudjuk azt is, hogy a geopolitikában nincs légüres tér. S ha mi, az Európai Unió elmulasztjuk a Nyugat-Balkán integrációját, akkor más a helyünkre fog lépni. S miután elveszítettük az Egyesült Királyságot, nem kívánjuk elveszíteni a Nyugat-Balkánt.”

Szijjártó Péter
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.