Ugrás a tartalomra

A szerb delegáció elhagyta a brüsszeli NATO-találkozót

2019.07.13
08:01
2024.03.19
08:47
Forrás
VajdaságMA, Szerbiai RTV
Pristina viselkedése miatt élesen tiltakozott, majd el is hagyta a Brüsszelben megtartott NATO-találkozót Predrag Bandić tábornok, a Szerb Köztársaság NATO-missziója katonai képviseletének vezetője.

Az ülésen, amely egyébként a Balkán feletti légi közlekedés normalizációjával foglalkozott, a pristinai ideiglenes intézmények képviselői visszaéltek részvételükkel, közölte a szerb védelmi minisztérium. A pristinai ideiglenes intézmények küldöttségének vezetője, akinek a tervek szerint fel sem kellett volna szólalnia a találkozón, miután jóváhagyták felszólalását, a témától eltérve Koszovó függetlenségét hirdette. Ezek után a szerb delegáció vezetője, aki egyben a Balkán feletti légi közlekedés szerbiai küldöttségének vezetője, élesen tiltakozott és elhagyta a tanácskozást.

Brüsszel
NATO
Koszovó

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.