Ugrás a tartalomra
Instagram/buducnostsrbijeav

A szerb elnök is felszólalt az ENSZ ünnepi konferenciáján

2020.09.21
21:17
2020.09.22
16:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Videó-beszédében Aleksandar Vučić hansúlyozta, az, hogy annak idején Koszovó egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, sérti a szervezet 1244-es határozatát.

Területi egységének védelmével és megőrzésével Szerbia a nemzetközi jogok mellett is kardoskodik, és kiáll azon elvekért, amelyek mentén az Egyesült Nemzetek Szervezetét alapították - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

Szerbia államfője az ENSZ 75. évfordulója alkalmából megtartott konferencián szólalt fel.

A szerb elnöke videó-beszédében elmondta: az, hogy annak idején Koszovó egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, sérti a szervezet 1244-es határozatát.

Vučić az egészségügyi helyzetről is beszélt. Hangsúlyozta, hogy most, amikor egy világjárvánnyal állunk szemben, az ENSZ létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

Egyébként a világ vezetői az egynapos konferencián közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben felismerik - ahogyan fogalmaznak - a "csalódás pillanatait". Ennek kiküszöbölésére szorosabb együttműködésre van szükség a szervezet tagállamai között - fogalmaztak.

A szervezetet a második világháború után alapították, hogy megakadályozzák az újabb hasonló konfliktusok kialakulását.

ENSZ
Egyesült Nemzetek Szervezete
Aleksandar Vučić
Koszovó
konferencia
videó-beszéd

Most

21:36, Frissítve: 21:46

Ballagásra készülve

A nyolcadikosok ballagására már az egész országban készülnek az általános iskolák. A diákok bíznak abban, hogy a járványügyi előírások lehetővé teszik, hogy együtt ünnepeljenek iskolatársaikkal, tanáraikkal.
20:10, Frissítve: 20:19

Zöld oázis Temerin központjában

A helyiek és a községbe látogatók is szívesen töltik szabadidejüket a temerini kastélyparkban a madarak énekét, a békák brekegését hallgatva. A közkedvelt parkot most köztársasági és önkormányzati forrásokból újítják fel.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.