Ugrás a tartalomra
Instagram/buducnostsrbijeav

A szerb elnök is felszólalt az ENSZ ünnepi konferenciáján

2020-09-21
21:17
2020-09-22
16:11
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Videó-beszédében Aleksandar Vučić hansúlyozta, az, hogy annak idején Koszovó egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, sérti a szervezet 1244-es határozatát.

Területi egységének védelmével és megőrzésével Szerbia a nemzetközi jogok mellett is kardoskodik, és kiáll azon elvekért, amelyek mentén az Egyesült Nemzetek Szervezetét alapították - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

Szerbia államfője az ENSZ 75. évfordulója alkalmából megtartott konferencián szólalt fel.

A szerb elnöke videó-beszédében elmondta: az, hogy annak idején Koszovó egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, sérti a szervezet 1244-es határozatát.

Vučić az egészségügyi helyzetről is beszélt. Hangsúlyozta, hogy most, amikor egy világjárvánnyal állunk szemben, az ENSZ létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

Egyébként a világ vezetői az egynapos konferencián közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben felismerik - ahogyan fogalmaznak - a "csalódás pillanatait". Ennek kiküszöbölésére szorosabb együttműködésre van szükség a szervezet tagállamai között - fogalmaztak.

A szervezetet a második világháború után alapították, hogy megakadályozzák az újabb hasonló konfliktusok kialakulását.

ENSZ
Egyesült Nemzetek Szervezete
Aleksandar Vučić
Koszovó
konferencia
videó-beszéd

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.