Ugrás a tartalomra

A szerb elnök karácsonyi köszöntője

2021.01.06
09:24
2021.01.06
10:20
Forrás
Vajdasági RTV, Szerbiai RTV
Az ortodox karácsonyt ünneplő híveknek és egyházi személyeknek gratulált az ünnep alkalmából Aleksandar Vučić.

A szerb államfő ünnepi köszöntőjében azt írja, a tavalyi év nehéz volt, sok megpróbáltatás és kihívás elé állította Szerbiát, csakúgy mint a többi országot. Ennek ellenére Vučić úgy értékelte, hogy bibliai bölcsességgel oldottuk meg a problémákat. Azt kívánta továbbá, hogy Jézus születésének ünnepét minden ortodox hívő bőségben és örömben töltse el.

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is gratulált az ortodox karácsony alkalmából Aleksandar Vučić szerb államfő. Köszöntő levelében a Julianus-naptár szerint ünneplő összes orosz hívőnek és egyházi személynek is jó egészséget, békét, bőséget és szeretetet kívánt. Vučić örömét fejezte ki, hogy a nehéz idők ellenére a két ország továbbra is szoros baráti kapcsolatot ápol. Továbbá megköszönte Oroszország támogatását és kiállását a koszovói szerbek érdekei mellett, valamint az orosz elnök személyes elkötelezettségét a belgrádi Szent Száva-templom mozaikjának befejezéséért.

karácsony
ortodox
köszöntő

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.