Ugrás a tartalomra
Szerb Államelnökség

A szerb elnök Pancsován zárta országjáró körútjának vasárnapi szakaszát

2019-02-10
19:58
2019-02-11
17:48
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan új autóipari üzem nyílik Pancsován, lesz nyugdíj- és közbéremelés - egyebek között ezeket jelentette be tegnap Aleksandar Vučić szerb elnök Pancsován.

Elmondta, láthatta az eddigi eredményeket és azt, amiben még fejlődniük kell. Az országjáró körút pancsovai állomásán Ana Brnabić szerb kormányfő és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is részt vett.

Szerbia államfője beszélt a dél-bánáti körzet eddigi fejlesztéseiről, valamint kitért a nyugdíj- és közbéremelésre is. Mint mondta, mindez nem valósulhatott volna meg a gazdasági fejlődés nélkül. Szerinte idén is jók a gazdasági kilátások.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerbia: „Ezért azt mondhatom önöknek, drága nyugdíjasok, idén is számíthatnak nyugdíjemelésre, a munkásoknak azt üzenem, hogy lesz ismét béremelés. A mezőgazdászoknak, a mi földműveseinknek, akik itt Bánátban termelnek, azt mondhatom, hogy sok egyéb pályázat mellett nagyon büszke vagyok arra, amely a gépesítésre vonatkozik, és 60 százalékot kaphatnak az új traktorokra az államtól. Ismét bevezetjük az üzemanyagra vonatkozó támogatást.”

Vučić hozzátette, az üzemanyagra vonatkozó támogatásról csütörtökön tárgyal a szerb kormány. Az eseményen jelen volt a szerb kormányfő is. Azt mondta, véget ért a mától holnapig politizálás Szerbiában.

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „A szerbiai politika ma a tervekből, a politikai víziókból áll. Ma olyan az élet, hogy láthatjuk a fényt az alagút végén. Láttuk azt, hogy lehetséges, láttuk az új munkahelyek megnyitásának lehetőségét, az utak javításának és építésének lehetőségét és a kórházak felújításának fontosságát. Az élet már nem egyik napról a másikra zajlik.”

Igor Mirović elismerően szólt Vajdaság délkeleti részének fejlődéséről. Mint mondta, több gyár is nyílt a térségben, amelyeknek köszönhetően nőtt a foglalkoztatás. Pancsován pedig áprilisban a német ZF autóipari vállalat nyitja meg üzemét, és több mint ezer embert foglalkoztat majd. Mirović megköszönte az állampolgárok eddigi együttműködését.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Az önök ereje nélkül mi, akik ezen az estén önökkel vagyunk, nem tudtuk volna megvalósítani ezeket a konkrét és látható eredményeket.”

Mirović elmondta továbbá, hogy a Pancsovai Közkórház felújítási munkálatai várhatóan márciusra befejeződnek, így az egész körzet színvonalasabb segítségnyújtásban részesülhet.

Aleksandar Vucic
Ana Brnabic
Igor Mirovic
Pancsova

Most

15:19, Frissítve: 16:27

Kínába utazott a szerb államfő

Kínába utazott Aleksandar Vučić, ahol az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt. A találkozó első napján több együttműködési megállapodást is aláírtak a felek.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.