Ugrás a tartalomra

A szerb elnök szerint Koszovóba utazása csak olaj lenne a tűzre

2022.12.21
10:22
2022.12.21
10:56
Forrás
MTI
Nem segítene a szerbek és a koszovóiak kapcsolatának rendezésén, sőt olaj lenne a tűzre egy koszovói látogatás - jelentette ki Aleksandar Vučić a Pink Televízióban.

A szerb államfő elmondta, nagyon szívesen látogatna Észak-Koszovóba, hogy a helyi szerbeket támogatásáról biztosítsa, hiszen már tizenkettedik napja védik a barikádokat, de egyrészt a pristinai kormány nem engedélyezné a belépését, másrészt pedig a helyi albánok, mint mondta, vérszemet kapnának, és ez csak rontana a helyzeten.

Hozzátette: a koszovói albánok azt hiszik, hogy minden koszovói hatalom csak az övék, és egy ilyen látogatás csak azt eredményezné, hogy a helyi szerbeket támadnák meg. Így reagált Aleksandar Vučić arra, hogy egy nappal korábban Albin Kurti koszovói miniszterelnök közölte: a barikádokat el kell távolítani, még ha az áldozatokkal is járhat.

Koszovó

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.