Ugrás a tartalomra

A szerb elnök üdvözölte Pristina döntését a visszavonásról

2020.06.06
12:46
2020.06.06
17:46
Forrás
Szerbiai RTV, Prva TV
Aleksandar Vučić üdvözölte Pristina döntését, hogy megszüntet minden korlátozást a Belgráddal való kereskedelem terén.

Üdvözölte a koszovói kormány döntését a kölcsönösség elvének visszavonásáról Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök. Elmondta, megfelelő üzleti kapcsolatokat lehet kialakítani az albánok és a szerbek között, olyanokat, amelyek mindkét fél előnyére válnak. Hisz a szerb gazdaság és vállalatok erejében, és megvalósítható egy jó üzleti kapcsolat a szerbek és albánok között - hangsúlyozta a szerb államfő.

Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója a döntés kapcsán azt mondta, már korábban meg kellett volna hozni. Egyúttal arra kérte mindkét fél gazdasági szereplőit, hogy használják ki a lehetőségeket, és fejlesszék az egymás közötti kapcsolatokat.

Erősen fogunk küzdeni Koszovóért, de számunkra nincs szerencsés megoldás - húzta alá a szerb elnök. Aleksandar Vučić a Prva Televíziónak adott interjújában azt mondta, nem lehet arra számítani, hogy a nagyhatalmak és a kulcsfontosságú államok megváltoztatják a véleményüket Koszovó függetlenségéről és arról, hogy nincs határváltozás. Ezt Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is megerősítette - tette hozzá a szerb elnök. Hat hónapnyi nehéz politikai küzdelem áll előttünk Koszovó kapcsán a nemzeti érdekeink és a népünk jogainak megvalósítása érdekében - fogalmazott Vučić. Hozzátette, a választások után arra számít, hogy Miroslav Lajčak, az EU képviselője a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben Belgrádba és Pristinába látogat majd. Ugyanakkor, akármilyen megoldás is szülessen, Belgrád nem lehet majd teljes mértékben elégedett.

Pristina
Belgrád
visszavon
döntés
üdvözöl
Aleksandar Vučić
kereskedelem

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.