Ugrás a tartalomra

A szerb fővárosba látogatott az EU Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottja

2022.12.05
12:53
2022.12.05
16:14
Forrás
Szerbiai RTV
Miroslav Lajčak találkozott Aleksandar Vučić szerb elnökkel.

Az államfő Instagram-bejegyzésben számolt be a részletekről. Azt írta, Szerbia eltökélt szándéka, hogy folytassák a konstruktív párbeszédet Koszovóval. Vučić hozzátette, a dialógus folytatása elengedhetetlen a béke és a stabilitás fenntartásához. A szerb elnök hangsúlyozta továbbá a Szerb Községek Közössége létrehozásának fontosságát, és az ott élő szerbek jogainak tiszteletben tartására is kitért. Sajtóhírek szerint Vučić hamarosan dönt arról is, hogy holnap részt vesz-e az Európai Unió és a Nyugat-Balkán tiranai csúcstalálkozóján.

Lajčak ma még Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel is tárgyal. A bejelentések szerint az EU-s különmegbízott holnap már Pristinában találkozik Albin Kurti koszovói kormányfővel.

Miroslav Lajčak
Szerbia
EU
Koszovó

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.