Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Szerb-kínai rendőrgyakorlat a Vasművekben

2019-11-28
17:10
2019-11-28
20:32
Forrás
Szerbiai RTV
Közös gyakorlatot tartottak ma Smederevóban a szerb és a kínai rendőrség speciális egységei.

Az eseményen Aleksandar Vučić szerb államfő, Nebojša Stefanović belügyminiszter, Chen Bo, Kína belgrádi nagykövete és Bratislav Gašić, a szerbiai Biztonsági Információs Ügynökség igazgatója is jelen volt.

Nebojša Stefanović belügyminiszter elmondta, ez az első ilyen közös gyakorlat a két ország között. Meggyőződését fejezte ki, hogy hamarosan Kína viszonozni fogja Szerbia kezdeményezését és hasonló eseményt szervez majd a két rendőrség speciális egységei részére. A szerb tárcavezető fontos tapasztalatcserének tartotta a mai eseményt.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Kiválóak a kapcsolataink a kínai belügyminisztériummal. Ez az együttműködés most megnyilvánult, ezt láthatták az együttműködés különböző modelljein, a szervezett bűnözés elleni küzdelemben, a terrorizmus elleni küzdelemben, a kábítószer-kereskedők elleni küzdelemben. A feladatunk, hogy ezt az együttműködést a kínai partnerrel, aki stratégiai partnerünk is egyben tovább mélyítsük és erősítsük.”

vasművek
Smederevo
rendőr
gyakorlat
kínai
szerb

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.