Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Koszovói tudósító

Szerb Lista: Aki erőszakosan cselekszik, az szembemegy a szerb nép érdekeivel

2023.05.31
07:52
2023.05.31
14:59
Forrás
Pannon RTV
Tegnap este óta nyugodt a helyzet Észak-Koszovóban. A KFOR erői újabb kordont állítottak fel, a Zvečani önkormányzat épülete elé kihelyezett kerítés közelében. A Szerb Lista képviselői Zvečanban a KFOR katonáival tárgyaltak.

A négy letartóztatott szerb közül ketten továbbra is a rendőrségen vannak, és áthelyezték őket Kosovska Mitrovica déli részére. A helyi kórházból a Szerbiai RTV-nek megerősítették, hogy legkevesebb 50 szerb megsérült a hétfői zavargásokban, a KFOR közlése szerint 30 tagjuk sérült meg az incidens során. A munkások és a lakosok este felhagytak a tüntetéssel Zvečanban és Zubin Potokon, a demonstráció vélhetően ma reggeltől folytatódik.

A koszovói Szerb Lista felszólította a tüntetőket, hogy ne veszélyeztessék a KFOR katonáinak biztonságát. Hozzátették, hogy mindenki aki ezzel ellentétesen cselekszik szembemegy a szerb nép érdekével. A Szerb Lista tagjai tegnap Zvečan községben a KFOR tagjaival tárgyaltak. Ennek oka az volt, hogy a médiában olyan hírek jelentek meg, hogy a KFOR tagjaira ismeretlen tettesek robbanószerkezetet dobtak, ezért a koszovói szerbek képviselői a helyszínre siettek. A megbeszélés során kiderült, hogy a robbanószerkezet valószínűleg petárda volt.

Koszovó
KFOR

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.