Ugrás a tartalomra

„A szerb nép számára elengedhetetlen a béke megőrzése”

2020.01.17
15:06
2020.02.28
17:57
Forrás
Pannon RTV
A béke és a régió politikai stabilitásának megőrzése a legfontosabb feladat - egyebek mellől erről egyeztetett ma Belgrádban Aleksandar Vučić és Milorad Dodik.

A szerb államfő és a bosznia-hercegovinai államelnökség szerb tagja abban is egyetértettek, hogy ennek érdekében minden tőlük telhetőt meg kell tenni. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón a daytoni békeszerződésről is beszéltek. Dodik röviden azt mondta, hogy az egyezmény bármilyen változása Bosznia-Hercegovina halálra ítélését jelentené. Vučić szerint a daytoni békeszerződés az, amely garantálni tudja a Bosznia-Hercegovinában élő népek közötti békét. Szerinte az egyezmény részletein senki sem változtathat, amíg abba mindhárom ott élő nemzet nem egyezik bele. Aleksandar Vučić leszögezte: Szerbia álláspontja az, hogy mi minden olyan döntést elfogadunk, amellyel mindhárom Bosznia-Hercegovinában élő nemzet egyetért. Minket legfőképpen a szerb nép álláspontja érdekel. Ezzel kapcsolatosan mi mindent közvetítünk, amit a Bosznia-Hercegovinában élő szerb nép mond ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

Milorad Dodik
Bosznia-Hercegovina
daytoni békeszerződés
béke
stabilitás
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.